Az "Egy nap az életünkből" című filmünk arany díjat nyert!

2017. július 6.

A 2017 legjobb online dokumentumfilmjének járó díjat a Kreativ.hu zsűrije ítélte nekünk.Az "Egy nap az életünkből: A drogfogyasztó emberek világa" című filmünkben nyolc ember egy napját követhetjük nyomon a világ hét különböző országában. Ez a film arra vállalkozik, hogy megkérdőjelezze a kábítószerekkel és használóikkal kapcsolatos általános sztereotípiákat. Hogy hangot adjon azoknak, akik a világ egyik legkirekesztettebb csoportjához tartoznak. Hogy elmondhassák történeteiket szeretetről, gyűlöletről, szenvedésről és boldogságról.

A filmet a Jogriporter Alapítvány készítette, a Drogriporter Video Hálózatának tagjaival együttműködésben. A tagok maguk is droghasználók vagy emberi jogi aktivisták, akik közül többeket mi képeztünk ki a videó érdekérvényesítés használatára. Ez a díj komoly elismerése a munkájuknak.

Ez a kilencedik alkalom, hogy a Kretaív magazin megrendezi az Online Webvideo Versenyt, melynek célja, hogy azonosítsa a legjobb magyar online mozgóképes alkotásokat. 

A teljes dokumentumfilmet itt lehet megnézni:

A film hivatalos oldala stream és letöltési lehetőségekkel itt található.

A filmet készítő csapat:

Szereplők: Claudia Schieren (Berlin), Éva és Oszkár (Budapest), Edo Agustian (Jakarta), Diana Joseph (Lagosz), Brun González (Mexikó város), Jimmy Ruiz (New York), Alexey Kurmanaevskii (Szimferopol). 

Forgatócsoportok: Alexandra Gurinova, Ágnes Pákozdi, Dirk Schäffer (Berlin), Takács István Gábor (Budapest), Fazrie Permana, PKNI (Jakarta), Kolawole Oreoluwa, Akeem Lukman, Muritala Raheemat Module (Lagosz), Karina Muscarina (Mexikó város) Taeko Frost, Matt Curtis (New York), Igor Kuzmenko (Szimferopol). 

Zene: Róka Alapú Társadalom. 
Hangmérnök: Wagner-Puskás Péter. 
Korrektor: Jerry Dorey. 
Producer: Sárosi Péter  
Vágta és rendezte: Takács István Gábor 

A filmet a Droghasználók Nemzetközi Hálózata és a Nyílt Társadalom Alapítványok támogatta.

Ha szeretné, hogy még sok ilyen filmet készíthessünk, kérjük támogasson minket! Köszönjük! 

István Gábor Takács