Miért akarják kizárni a turistákat az amszerdami coffee shopokból?

Szerző: Péter Sárosi | március 3, 2021

Az amszterdami coffee shop tulajdonosok egyesületének vezetőjével beszélgettünk arról, hogy mit gondol a város azon tervéről, hogy megtiltja a külföldieknek a kannabisz-vásárlást.

Drogriporter Híradó – 2021 Március

Szerző: István Gábor Takács | március 3, 2021

Drogpolitikai hírek és érdekességek a világ körül Fehér Orsival

Veszélyérzet és fűfogyasztás: mi a kettő kapcsolata?

Szerző: Péter Sárosi | február 28, 2021

A Washingtoni Egyetem kutatói megvizsgálták, hogy mi az összefüggés a kannabisz veszélyeiről alkotott elképzelések és a kannabisz kipróbálása között.

Norvégia dekriminalizálja a drogfogyasztást

Szerző: Péter Sárosi | február 23, 2021

A civil szervezetekre hallgat a norvég kormány és megszünteti a drogfogyasztók büntetőjogi üldözését, miközben befektet a kezelésbe és ártalomcsökkentésbe.

DROGRIPORTER CAFÉ

drugriportercafe-white

Rendszeres drogpolitikai beszélgetős és hírműsor videón és podcaston is!

Drogpolitikai hírek és érdekességek a világ körül Fehér Orsival

DROGRIPORTER SZABADEGYETEM

Légy Te is a Drogriporter Szabadegyetem hallgatója!
A Drogriporter Szabadegyetem olyan embereknek szól, akik szeretnének tárgyilagos és elmélyült ismereteket szerezni a tudatmódosító szerek fogyasztásáról.

SEGÍTŐ HELYEK

Segítség kell? Itt megtalálod! Addiktológiai ellátás az új típusú koronavírus járvány idején Magyarországon.

DROGRIPORTER FILMEK

Legfrissebb filmünk:

Angol nyelvű térképes adatbázisunkban több száz videót találtok tőlünk, pertnereinktől és olyan aktivistáktól akiket mi tanítottunk filmezni

Drogok és emberek: A Drogriporter filmsorozatában olyan alapfogalmakat és jelenségeket tisztázunk a drogok világából, amelyeket a közvélemény gyakran érteni vél - de valójában nem ért meg igazán.

Ártalomcsökkentés Magyarországon: Ebben a filmsorozatban dokumentáljuk a magyarországi Ártalomcsökkentés rendszerének  szétverését és azt, hogy a megmaradt szervezetek hogyan küzdenek tovább.

KOSZTYA PROLETÁRSZKIJ szentpétervári droghasználó és HIV aktivista volt, akinek halálát a börtönben elszenvedett kínzások és a HIV kezelésének megtagadása okozták. A kézzel rajzolt díjnyertes dokumentumfilmünk Kosztya és édesanyja eredeti hangfelvételét használva állít emléket azoknak, akik nem élték túl a börtönkörülményeket. A fesztivál vetítések, médiaszerepléseink és háttéranyag itt találhatók.

EGY NAP AZ ÉLETÜNKBŐL: A DROGFOGYASZTÓ EMBEREK VILÁGA. “Ez a megrendítő film bensőséges bepillantást nyújt
a droghasználó emberi lények életébe, megpróbáltatásaiba és inspiráló kitartásába.” Máté Gábor M.D. A filmben nyolc ember egy napját követhetjük nyomon a világ hét különböző országában. Egy dolog közös az életükben - Mindannyian illegális drogokat használnak, elsősorban heroint. Ezeknek az embereknek azonban nem a droghasználat az egyetlen jellemzőjük.

TAKING BACK WHAT’S OURS! AN ORAL HISTORY OF THE MOVEMENT OF PEOPLE WHO USE DRUGS: Drugreporter and INPUD produced this documentary film series that aims to document how the movement of people who use drugs have formed around the world, how they maintain momentum and mobilise, and how they undertake their work and show resilience in a context of criminalisation, marginalisation and oppression.

DRUG USERS NEWS: Orosz nyelvű videók kollégáinktól.