Jogsegélyszolgálat

2007. március 21.

A Jogsegélyszolgálatról


A TASZ 1995 óta működő jogsegélyszolgálatán több száz ügyfélnek nyújt jogi segítséget minden évben. Sokan csak a jogi helyzetet szeretnék megismerni, többek viszont súlyos alapjogsértés áldozataiként keresnek meg bennünket. Előfordul, hogy egy-egy ügyfél ügyvédjével megy el konzultációra.

A TASZ irodájában ügyvéd munkatársak fogadják az érdeklődőket és a segítségre szorulókat. Az egyszerűbb esetekben szóbeli tájékoztatást adnak a jogszabályokról és szakmai tapasztalatokról. Olykor - az ügy jellege miatt - más ügyvédet vagy jogvédő szervezetet ajánlanak a hozzájuk fordulóknak. Számos esetben pedig a TASZ ügyvédei vállalják a jogi képviseletet: védelmet a büntetőeljárásban, beadványok megírását a hatóságok részére, képviseletet a bíróságokon.

Félfogadás:


Ügyfélfogadás személyesen az TASZ irodában (Bp. XIII. kerület Tátra utca 15) minden kedden: 14-16 óráig
Telefonos bejelentkezés alapján (névtelenül is!)
Tel: 209-0046, 279-0755

Online jogsegély: tasz@tasz.hu

Kik fordulhatnak a TASZ-hoz?

Ingyenes jogi tanácsadás az alapvető jogaikban sérelmet szenvedett betegek és drogfogyasztók számára, valamint felvilágosítás adatvédelmi ügyekben. A betegjogok terén a leggyakrabban az orvosi iratok kiadásával, a betegtájékoztatással és a kezelésbe való beleegyezéssel kapcsolatos kérdésekben kereshetitek a TASZ-t. Vannak akiket pszichiátriai betegségük következményeként gondnokság alá akarnak helyezni, ez ügyben kérnek jogi képviseletet. Sokan kérnek tájékoztatást a drogfogyasztás büntetőjogi következményeiről, a droghasználók elleni eljárások során alkalmazott rendőrségi eszközökről és a gyógykezelés lehetőségéről.

Emellett precedens jellegű ügyekben ingyenes jogi képviseletet is biztosítanak betegek, kábítószerfogyasztók, valamint adatvédelmi jogaikban sérelmet szenvedett személyek részére.