Támogasd a Drogriportert a Global Givingen!

2012. december 5.

Szereted a TASZ videókat? Ha igen, segíts az adománygyűjtésünkben és támogass minket a Global Givingen! 

KÉRJÜK, TÁMOGASS MINKET EGY SZERÉNY ADOMÁNNYAL A GLOBAL GIVINGEN TALÁLHATÓ OLDALUNKON!

 

Részt veszünk a Global Giving adománygyűjtő weboldal civil szervezeteknek szóló pályázatában, hogy állandó spotunk lehessen az oldalon. Először 5000 dollárt kell összegyűjtenünk 40 támogatótól december 31-ig. Kérünk, támogass minket egy tetszőleges összeggel és oszd meg az oldalt a barátaiddal!

Mi az ügy, a probléma vagy a kihívás?

Több mint 50 év telt el azóta, hogy az ENSZ elfogadta az első egyezményt, amely bizonyos drogokat tiltani rendelt. A drogügyek egyoldalú média reprezentációjának köszönhetően nagyon csekély közfigyelem irányul arra, hogy a drogháború milyen pusztító hatást gyakorol az emberi jogokra, a közegészségügyre, a közbiztonságra (munkatáborok, törvénytelen gyilkosságok, HIV fertőzések, polgárháborúk stb). A kormányzatok nem vetik alá a drogpolitikájukat egy átlátható hatékonysági vizsgálatnak és nem keresnek alternatívákat.  

Hogyan oldja meg ez a projekt a problémát?

A TASZ az egyike azon kevés civil szervezeteknek, amelyik nem csak dokumentarista célból készít és használ videókat, hanem a drogpolitika reformjának támogatásáért és előmozdításáért. Ezek a videók a más civil szervezetekkel együttműködve készülnek, hogy a YouTube féle videómegosztó csatornákon a fiatalok ezreihez jussanak el vagy, hogy a legfontosabb drogpolitikai döntéshozó fórumok láthatóak és elszámoltathatóak legyenek. A videó projektünk részeként aktivistákat is képzünk, hogy ők is hallatni tudják a hangjukat.

Lehetséges Hosszú Távú Hatás

A megfelelő források birtokában és a közösségi média használatával ezek a videók vírusként működhetnek és eljuttatják a drogháború által leginkább érintett közösségek hangját a közösségekhez. Hosszú távon felkelthetik a közfigyelmet az emberi jogi sérelmekre, amelyeket a drogszabályozás nevében követnek el. Befolyásunkat megsokszorozhatjuk azzal, ha más civil szervezeteknek is megtanítjuk, hogyan használják stratégiai eszközként a videóikat, hogy támogassák velük az ügyüket.

Projekt Üzenet

„Minél több embert érünk el ezekkel a videókkal, annál jobb”.

- Joseph Amon, Human Rights Watch

Források

http://www.drugreporter.net

Drugreporter - drug policy videos and articles

Illustrated portfolio about HCLU's films in 2011

All the HCLU Films