Kollégiumi állásfoglalás

2006. október 13.

A Neurológiai és a Pszichiátriai Szakmai Kollégium az egyes pszichoaktív szerek egészségkárosító hatására vonatkozó állásfoglalása - SAJTÓKÖZLEMÉNY!

A Neurológiai és a Pszichiátriai Szakmai Kollégium az egyes pszichoaktív szerek egészségkárosító hatására vonatkozó állásfoglalása - SAJTÓKÖZLEMÉNY!
 

A dokumentum letölthető itt! (PDF)

 

A TASZ sajtóközleménye letölthető itt!


1.LegottTegel  2006-10-13
Durva. Tipp (ha van időtök): kéne csinálni egy alternatív állásfoglalást, ami pontosan ugyanezekkel a szerekkel foglalkozik, pontosan ugyanennyi irodalmi hivatkozása van és pont az ellenkező konklúzióra jut.
Továbbá lehetne egy szisztematikus összehasonlítást végezni a kemény és könnyű drogok ellen felhozott érvekkel kapcsolatban, valamennyi indoklást az ALKOHOLRA alkalmazva, rámutatva, hogy az állásfoglalás logikája alapján az alkoholt legalább annyira tiltani kellene.
Nagyon jó, hogy nyilvánosságra került ez az anyag. Remélem lesznek olyan nagy nevű, kábítószerrel foglalkozó szakemberek, akik az alternatív állásfoglalást (vagy legalábbis ennek a kritikáját) támogatni fogják, hogy ne csak a világhírű Freund Tamás érvelését tekintsék az egyetlennek. Hogy a politikusok számára megkerülhetetlen legyen annak felismerése, hogy a szakma álláspontja egyáltalán nem egységes a kérdéssel kapcsolatban.

Esetleg szervezhetnétek egy nyílt konferenciát vagy vitanapot, ahová meghívhatnátok az állásfoglalás készítőit, és az állításokat a nyilvánosság előtt ütköztethetnétek.

Ne hagyjátok annyiban!!!
2.muki  2006-10-16
Ezzel kapcsolatban Paizs Mikós dalszövegét idézném, ha nem félnék, hogy esetleg az is tilos, így csak utalok rá: az a rész, amelyik az anyjuk foglalkozásáról szól.
3.idoru  2006-10-17
Dolgozunk rajta
4.idoru  2006-10-17

Topic az állásfoglalásról (is) a Daathon: http://www.daath.hu/showTopic.php?id=404

 

5.LegottTegel  2006-10-18
Hajrá, ez a sajtóközlemény nem rossz, de amennyire korrektül és profin szoktátok megválaszolni a médiamonitoron a cikkeket, valami hasonlót kellene. Kényszerítő erejű érvekkel, szakirodalmi adatokkal, statisztikai idézetekkel, hogy ne lehessen azt mondani, hogy elfogultak vagytok...persze én könnyen beszélek innen a pálya széléről, de ti vagytok ebben a profik! :)