A legfrissebb videónk

Gyógyító tudatállapotok

A Drogriporter Szabadegyetem pénteki rendezvényén mutattuk be először a hazai közönségnek azt a két új filmünket, amelyekben szakemberek és érintettek vallanak a pszichedelikus gyógyászat ígéretes lehetőségeiről. A két film és az azt követő beszélgetés most online is megtekinthető!  

A drogriporter videó adatbázisa

A Drogriporter videó adatbázisában találod meg összes drogpolitikai reformról és ártalomcsökkentésről készített filmünket, időrendi sorrendben.  A több száz videót világtérképen is megjelenítettük, és böngészhetsz témáink, sorozataink vagy ország szerint is a keresőben. Ezen az oldalon csak a mi filmjeink vannak, de az angol nyelvű adatbázisunkban megtalálod még azokat a videókat amelyeket nemzetközi partnereink, orosz nyelvű kollégáink (DUnews), vagy azok a fiatalok készítettek, akiket mi tanítottunk videózni.

Ha csak egy videót nézel meg drogpolitikáról, ez legyen az!

A drogháború emberi jogi költségei

Nemzetközileg elismert szakértők foglalják össze nyolc percben, hogy mi a baj a drogellenes háborúval

 

Drogriporter Híradó

Drogriporter Híradó | 2022 November

A novemberi adásban: Az USA két újabb állama legálissá tette a kannabiszt. Colorado dekriminalizálja a pszichedelikus szerek fogyasztását. Kiszivárogtak a német legalizáció részletei. Olaszországban büntethetővé válik a rave partik szervezése. A brazil drogellenes háború és a rasszizmus. Egy ártalomcsökkentő jogvédő parlamenti képviselő lett Dániában.

Drogriporter Café

A kanadai kannabisz-legalizáció hatásai

A kormánypárti média azzal riogat, hogy a kannabisz-legalizáció „óriási veszélyt” jelent. A Drogriporter készített egy részletes elemzést a legalizáció hatásairól Kanadában – ezenkívül egy videóinterjút egy vezető kanadai elemzővel is!  

A Drogriporter filmsorozatában olyan alapfogalmakat és jelenségeket tisztázunk a drogok világából, amelyeket a közvélemény gyakran érteni vél - de valójában nem ért meg igazán.

miertillegalis
Miért illegálisak egyes drogok?
5_ok_thumbnail_1
5 ok, amiért nem tudjuk drogmentessé tenni a világot

A 2020 májusában elindult HepaGo program célja az új típusú hepatitis C kezelés eljuttatása az olyan nehezen elérhető csoportok számára, mint az intravénás droghasználók, vagy az utcán dolgozó szexmunkások. A programot a Drogriporter videója mutatja be. További információ a programról elérhető a cikkünkben, itt.

A magyarországi ártalomcsökkentés krónikája videón

2021

Miért kell drogambulanciát nyitni a Teleki téren? | Drogriporter Café

Miért döntött úgy a Kallódó Ifjúságot Mentő Misszió, hogy új drogambulanciát és józan kávézót nyit a Teleki téren? És miért tiltakoznak ellene egyesek? Vajon megalapozottak-e a félelmek, hogy “odavonzzák a drogosokat”? Ezekről a kérdésekről beszélgetünk a szervezet két munkatársával.

2021

Pikó András: tarthatatlan, hogy a főváros nem foglalkozik a drogpolitikával | Drogriporter Café

A józsefvárosi polgármester a Drogriporter Café adásában elmondta, hogy új fővárosi drogstratégiára van szükség, aminek a középpontjában nem a büntetés, hanem a segítés áll.

2020

HepaGo – Segítség az utcán élőknek járvány idején

A 2020 májusában elindult HepaGo program célja, hogy az utcán élő drogfogyasztóknak és szexmunkásoknak segítsen. Többek között abban, hogy bejussanak hepatitis C kezelésbe.

2017

Félresiklott a Hepatitis C elleni küzdelem Magyarországon

600 millió forintot fog költeni az állam az alacsony kockázati csoportnak számító egészségügyi dolgozók hepatitis szűrésére, miközben az igazán veszélyeztett csoport, a drogfogyasztók körében nincs megelőzés, szűrés és kezelés. Többek között ez derült ki a Drogriporter Filmklub beszélgetésén.

2017

Egy nap az életünkből: A drogfogyasztó emberek világa

A filmben nyolc ember egy napját követhetjük nyomon a világ hét különböző országában. Egy dolog közös az életükben - Mindannyian illegális drogokat használnak, elsősorban heroint. Ezeknek az embereknek azonban nem a droghasználat az egyetlen jellemzőjük. A filmben a budapesti hajléktalan pár, Éva és Oszkár történetén keresztül bepillantást nyerhetünk a hazai ártalomcsökkentés lassú kivéreztetésének következményeibe is.

2015

FORRÓ A VÉREM: Filmbemutató és konferencia beszámoló

A Drogriporter új filmet készített a tűcsereprogramok HIV, Hepatitisz és Szifilisz gyorstesztes szűrésprogramjáról, az ártalomcsökkentés és az intravénás droghasználók magyarországi helyzetéről. A filmet a Kábítószerügyi Civil Koordinációs Testület (KCKT) „Fővárosi drogpolitika: helyzetkép, problémák és megoldások” című konferenciáján mutattuk be.

2015

Élet a tűcsere bezárása után

Az elmúlt években a Kocsis Máté vezette VIII. kerületi önkormányzat indított harcot az intravénás szerhasználóknak steril tűt biztosító Kék Pont Alapítvány ellen. A TASZ – Drogriporter tízperces filmjében annak jártak utána, mi történt a kerületben az elmúlt egy évben, a tűcsere bezárása óta.

2015

Időutazás: bezárt a főváros legrégebbi tűcseréje

A 2000-es évek elején azt gondoltuk, hogy véget értek azok az idők, amikor a tűcsere programoknak a puszta létezésükért kell küzdeniük. Tévedtünk. Újra eljöttek a 90-es évek. Nézd meg az alábbi videónkat a 13. kerületi tűcsere program bezárásáról!

2015

A zárt ülés és a hatalom természete

Demokratikus körülmények között az ombudsman a jogvédő civilek legfontosabb állami partnere és viszont. Amit a kormánytöbbség és a Magyar Nemzet az elmúlt két hétben az alapvető jogok biztosával művelt, az ékes bizonyítéka annak, hogy ők nem tekintik a viszonyokat demokratikusnak. Videó.

2014

SZOBA A NYOLCBAN

A büntetés és a tűcsere bezárása nem megoldás – kampány az első ellenőrzött budapesti drogfogyasztói szobáért

2013

Csajnapok a Kékpontban

Már nem a pályázati támogatás, hanem a kliensek felől érkező igény tartja életben a programot

2012

HIV-robbanás küszöbén áll Budapest?

Alig egy-két hétre elegendő kiosztandó steril tű és fecskendő maradt a legnagyobb forgalmú budapesti tűcsere programban a VIII. kerületben. Ez azt jelenti, hogy ha hamarosan nem történik sürgős beavatkozás a kormányzat vagy az önkormányzat részéről, akkor több mint 2 ezer drogfogyasztó maradhat steril injektáló felszerelés nélkül. Filmes körkép a budapesti tűcserék válságáról.

A Drogriporter Szabadegyetem olyan embereknek szól, akik szeretnének elmélyült, tárgyilagos ismereteket szerezni a drogok világáról. A dizájner drogok elterjedése nem csak az eddigi legkomolyabb kihívás a nemzetközi és hazai kábítószer-ellenőrzési rendszer számára, de alkotmányellenes helyzetet is előidézett – derült ki a Drogriporter Szabadegyetem rendezvényén. Nézd meg a teljes beszélgetést!

Beszélgetés Máté Gáborral

Máté Gábor, a magyar származású kanadai orvos, akinek a Sóvárgás démona címmel jelent meg népszerű könyve a drogfüggőség jelenségéről, 2022. májusában pár napra Budapestre látogatott. Nagyon hálásak vagyunk azért, hogy sikerült időt szakítania a Drogriporter támogatói számára, és a Magnet Közösségi Házban egy beszélgetésen találkozni velük. – LÉGY TÁMOGATÓNK ÉS ELKÜLDJÜK NEKED A VIDEÓT!

Placebo hatás a pszichedelikus mikro- és makrodózisban

Hogyan függ össze a ‘set and setting’ elmélet a placebo hatással? Hogyan jelentkezik a placebo hatás a modern pszichedelikus klinikai kutatásokban? Mi az, amit meg lehet magyarázni a pszichedelikus élményben a placebo hatással, és mi az, amit nem? Beszélgetés Dr. Szigeti Balázssal. – LÉGY TÁMOGATÓNK ÉS ELKÜLDJÜK NEKED A VIDEÓT!

Hogyan használják a pszichedelikus szereket a pszichoterápiában Kanadában – beszélgetés Kálmán Kata terapeutával

Vajon hogyan lett egy magyar nő Kanadában terapeuta, akinek az eszközei között a pszichedelikus szerek, többek között LSD által kiváltott élmények integrálása is szerepel? Mi lehet a pszichedelikus élmények szerepe a gyermekkori traumák feldolgozásában? – LÉGY TÁMOGATÓNK ÉS ELKÜLDJÜK NEKED A VIDEÓT!

Drogriporter Szabadegyetem: Kannabisz

A második rendezvényünk egy olyan növénnyel foglalkozik, aminek a fogyasztása egyidős az emberi civilizációval – a történelem különféle időszakaiban gyógyszerként és élvezeti szerként is használták, kultikus tiszteletben részesítették vagy éppen kiátkozták. A kannabiszról van szó. – A TELJES 3 ÓRÁS ESEMÉNY VIDEÓJA ELÉRHETŐ

Drogriporter Szabadegyetem: Ecstasy

A Drogriporter új rendezvénysorozatot indít Drogriporter Szabadegyetem címmel olyan emberek számára, akik szeretnének elmélyült, tárgyilagos ismereteket szerezni a drogok világáról. A Szabadegyetem első rendezvénye egy olyan szerről szól, amelyről ma már egyre inkább nem csak partidrogként, de ígéretes pszichoterápiát elősegítő gyógyszerként is lehet olvasni. – AZ ÖSSZES ELŐADÁS VIDEÓJA ELÉRHETŐ

A filmben nyolc ember egy napját követhetjük nyomon a világ hét különböző országában. Egy dolog közös az életükben - Mindannyian illegális drogokat használnak, elsősorban heroint. Ezeknek az embereknek azonban nem a droghasználat az egyetlen jellemzőjük.

Ez a megrendítő film bensőséges bepillantást nyújt a droghasználó emberi lények életébe, megpróbáltatásaiba és inspiráló kitartásába.” Máté Gábor M.D.

 

... és még néhány hosszú dokumentumfilmünk:

A szégyen fala – avagy miért van szükség crack-fogyasztói szobákra Párizsban?

A hatóságok nemrég falat emeltek Párizsban, hogy elzárják a crack kokain utcai használóit a lakosság többi részétől. A Drogriporter dokumentumfilmjében megszólalnak azok a szakértők és civilek, akik a droghasználók egyik parkból a másikba terelgetése helyett, inkább higiénikus crack-használói szobákat szeretnének látni.

VISSZAVESSZÜK AMI A MIÉNK! A droghasználók mozgalmának elbeszélt története

A Drogriporter 10 részes filmsorozatában körbeutazzuk a földet és megmutatjuk, hogyan küzdenek világszerte az illegális drogok használói az egészségük és emberi jogaik védelméért. A sorozat 36 droghasználó aktivista interjúját tartalmazza 20 országból, és a Droghasználók Nemzetközi Hálózatával (INPUD) közösen késztítettük.

A narkofeminista történetmesélés modellje

A Drogriporter dokumentumfljében bemutatja az amerikai narkofemiista történetmesélés modelljét. Nők és nem bináris emberek mesélnek egymásnak történeteket terhességről, a szülő létről és a droghasználatról. Az ülés során nem a saját történetüket olvassák fel a szereplők, hanem egymásét, és a közös töürténetmeséléssel segítenek feldolgozni egymás traumáit. EGYENLŐRE CSAK ANGOL NYELVEN

Nem létezünk? Mégis itt vagyunk!

Dokumentumfilmünk a HIV-vel élők közösségeiről Oroszországban. Bemutatjuk, hogyan küzdenek a túlélésért és emberi méltóságukért egy nagyon ellenséges környezetben a HIV által leginkább érintett közösségek, mint a droghasználók, szexmunkások és LMBTQ emberek. EGYENLŐRE CSAK ANGOL NYELVEN

Crossings – Bevándorló szexmunkások történetei

A filmet szexmunkások és szövetségesei készítették arról, hogy milyen negatív hatásal van a kriminalizáció a bevándorló szexmunkásokra európában, és hogy miként állnak ennek ellen. A filmet az ICRSE-vel közösen készítettük. EGYENLŐRE CSAK ANGOL NYELVEN

Kosztya szentpétervári droghasználó és HIV aktivista volt, akinek halálát a börtönben elszenvedett kínzások és a HIV kezelésének megtagadása okozták. A kézzel rajzolt dokumentumfilmünk Kosztya és édesanyja eredeti hangfelvételét használva állít emléket azoknak, akik nem élték túl a börtönkörülményeket. A film elnyerte a 65. Országos Függetlenfilm Fesztivál megosztott fődíját, és a 2020-as Madridi Emberi Jogi Filmfesztivál fődíját. A fesztivál vetítések, médiaszerepléseink és háttéranyag itt találhatóak.

...még egy pár a legkedveltebb rövidfilmjeinkből:

Metzineres: lázadó nők a rendszerszintű erőszak ellen

A barcelona-i Metzineres az erőszakot túlélő nők és nem-bináris emberek számára nyújt menedéket és egyben közösségi platformot a visszavágásra.

InSite: több, mint belövőszoba

Az InSite Észak-Amerika egyetlen legálisan működő intravénés kábítószer-használó szobája, melyben több, mint egymillió belövést felügyelt 2003 óta, és egyetlen haláleset sem történt. A Drogriporter Díjnyertes dokumentumfilmje.

Támadás a civil társadalom ellen

Az utóbbi években a tekintélyelvű államok részéről számos támadás érte a civil társadalmat Kelet-Európában. Különösen azok a szervezetek kerültek célkeresztbe, amelyek az olyan kirekesztett csoportokkal foglalkoznak, mint például a drogfogyasztók, HIV-el élők, a migránsok és az LBMTQ emberek.

A drogellenes háború Mexikóban: Van más megoldás?

Hetvenezer ember vált áldozatául a 2006 óta tartó drogellenes háborúnak Mexikóban. A kábítószerek azóta is zavartalanul áramlanak az Egyesült Államokba. A TASZ és Espolea filmje az okokat és a megoldást keresi.

A drogellenes háború után

Milyen lesz a prohibíció utáni világ? – ismerd meg a videónkból

Szociális gondoskodás vagy koncentrációs tábor?

A Drogriporter filmje a drogfogyasztókat évekre bezáró és dolgoztató ázsiai “rehabilitációs” központokról

Lassú halálra ítélve: Indonézia drogháborúja belülről

A 2015-ös AIDS világnap alkalmából 4 városban mutatták be az indonéz PKNI nevű droghasználó szervezettel közösen készített rövid dokumentumfilmünket. EGYENLŐRE CSAK ANGOL NYELVEN ELÉRHETŐ

“Mi vagyunk a fény őrzői”

A Drogriporter filmje a gyertyafényes virrasztáson a DPA szervezezésében az új-mexikói Albuquerqueben

A Drogháború és a Gender

Hogyan hat a drogháború a nőkre? Mennyiben másként mint a férfiakra? Egy Budapesten tartott nemzetközi találkozón készítettünk rövid videót a témáról. EGYENLŐRE CSAK ANGOL NYELVEN

Dr. Zee: az ember, aki felfedezte a mefedront

Egyesek áldják érte, mások átkozzák: felfedezte azt a dizájner drogot, ami 2009-ben Európa egyik legnépszerűbb partidrogjává vált, a mefedront, avagy magyar utcai nevén a Katit. A Drogriporter interjúja Dr. Zee-vel.

Peer2Peer – A sorstárs segítés fontossága

Kik a sorstársak (peer-ek)? Miért fontos a sorstás segítők bevonása a droghasználóknak létrehozott szolgáltatásokba? Ez a kisfilmünk amszterdami és antwerpeni példákkal mutatja be a sorstárs segítés fontosságát.

Az út kikövezése

A marihuána legális szabályozása már nem sci-fi többé: a legalizáció lehetséges modellje már jelen van. Nézze meg filmünket a kaliforniai Oakland egy kiemelkedően magas színvonalú orvosi marihuána közontjáról, a Harborside-ról.

Naloxon elvitelre – a túléléshez való jog

A Drogriporter filmje külföldi szakembereket szólaltat meg a herointúladagolások megelőzésére szolgáló gyógyszerről, a Naloxonról.

A Nyulacska és a Farkas: Túladagolás megelőzés rajzfilmen

Az opioid túladagolás sok országban vezető halálok a fiatalok körében. Rövid angol vagy orosz nyelvű rajzfilmünkben a naloxon alkalmazását mutatjuk be, annak a szerét amely nagyon hatékony a túladagolások ellen. EGYENLŐRE CSAK ANGOL ÉS OROSZ NYELVEN

Első rész. Hollandia, Belgium és Franciaország

A Drogriporter 10 részes filmsorozatában körbeutazzuk a földet és megmutatjuk, hogyan küzdenek világszerte az illegális drogok használói az egészségük és emberi jogaik védelméért.

Második rész. Kanada

A kábítószer-használó aktivizmus történetét bemutató sorozatunk második részében Kanadába utazunk, ahol vancouveri és torontói droghasználó aktivistákkal ismerkedünk meg.

3. rész: Németország, Dánia és Norvégia

A kábítószer-használó aktivizmus történetét bemutató sorozatunk harmadik részének tanulsága szerint, ahhoz hogy a drog-jelenséggel kapcsolatban mindenki a legjobban járjon, nem az ördöggel, hanem pont a kábítószer-használókkal érdemes cimborálni. Ha egy kormány partnernek tekinti a droghasználókat, erőforrásként és nem ellenségként bánik velük, akkor nagyon jó eredmények érhetőek el.

4. rész: Dél-afrikai Köztársaság

A kábítószer-használók mozgalmának elbeszélt történetének mai epizódjában a Dél-afrikai Köztársaság aktivistáit mutatjuk be.

5. rész: Amerikai Egyesült Államok

A drogháború hazájában is egyre hangosabbak a jogaikért és emberi méltóságukért kiálló droghasználók. Dokumentumfilm sorozatunk ötödik része.

Episode 6. Australia and New Zealand

A droghasználóknak az emberi jogaikért folytatott küzdelmét bemutató sorozatunk új epizódja.

Drogfogyasztók mozgalma a munkatáborok árnyékában

Hogy indítottak mozgalmat a drogfogyasztók ott, ahol tömegesen gyilkolják őket? A droghasználók aktivizmusának történetét bemutató filmsorozatunk ázsiai részéből kiderül.

8. rész: Afganisztán, Tanzánia és Mexikó

A droghasználók aktivizmusának elbeszélt történetében most három olyan országot mutatunk be, ahol a mozgalom még születőben van.

9. rész: Oroszország, Grúzia és Ukrajna

A droghasználók mozgalmának történetét bemutató sorozatunk mai részében három nagyon szigorúan tiltó drogpolitikájú ország aktivistáit ismerjük meg.

10. rész: Az Egyesült Királyság és az INPUD

A droghasználók aktivizmusának elbeszélt történetét bemutató sorozatunk utolsó része.

2015-ben kampányt indítottunk azért, hogy a Budapest VIII. kerületében élő droghasználók ne kapualjakban, hanem egy ellenőrzött, higiénikus helyiségben tegyék azt, amit egyébként is tesznek. Hogy ne legyen több használt tű a közterületeken!

A kampányoldal további videókkal és háttéranyagokkal itt érhető el! 

2022

A Chemsex online szakmai fórum előadásai

A Drogriporter 2022 január 24-én szervezte meg az első magyarországi szakmai konferenciát a Chemsex témájában – az előadások alább megtekinthetők!

2021

Függőségeink és a felépülés útjai

Vajon milyen viták zajlanak a tudományos kutatók körében a függőségről? És vajon mit gondolnak erről a hazai segítő szakemberek? A civilek által a drogvilágnapon szervezett konferencián kiderült.

2021

Túladagolásos halálesetek: Mit tehetünk?

A Kábítószerügyi Civil Koordinációs Testület (KCKT) 2021. május 14-én webináriumot szervezett a szintetikus kannabinoidokkal kapcsolatos túladagolásosos halálozásokkal és azok megelőzésével kapcsolatban. Alább megtekintheted a videókat.

2019

Fehér foltok az ellátórendszerben

A Drogriporter videóra vette és a Facebook oldalán élőben közvetítette a Kábítószerügyi Civil Koordinációs Testület (KCKT) 2019. február 28-ki konferenciáját. Ezeket a videókat láthatjátok alább!

2016

Kutatás és sajtótájékoztató a szintifű használatról

A Kék Pont Alapítvány és az ELTE-SZTE a szintetikus kannabinoid (biofű, herbál, szintifű) használók élményeiről szóló közös kutatásáról június 23-án tartott sajtótájékoztatót. Az esemény után Dávid Ferenccel beszélgettünk a szintetikus drogokról, a Kék Pontról és arról, hogy mit is jelent a felépülési szemlélet, amit az utóbbi időben zászlójukra tűztek.

2016

Nyitni Kék konferencia

Ismét összeálltak a nagy drogügyi szervezetek, hogy egy közösen szervezett konferencián foglalkozzanak a szakmára irányuló kirekesztettség, magárahagyatottság, a szakmai iránymutatás hiányával.

2016

Szűrés és tanácsadás – Altalap zárókonferencia

Tavaly márciusban indult és most fejeződött be az Alternatíva Alapítvány (Altalap) gyorsteszt (HIV, HCV, szifilisz) és tanácsadás módszertanára épülő projektje, aminek az eredményeit az április végén tartott zárókonferencián ismertették. Nézzétek meg az előadásokat!

2015

FORRÓ A VÉREM: Filmbemutató és konferencia beszámoló

A Drogriporter új filmet készített a tűcsereprogramok HIV, Hepatitisz és Szifilisz gyorstesztes szűrésprogramjáról, az ártalomcsökkentés és az intravénás droghasználók magyarországi helyzetéről. A filmet a Kábítószerügyi Civil Koordinációs Testület (KCKT) „Fővárosi drogpolitika: helyzetkép, problémák és megoldások” című konferenciáján mutattuk be.

2014

Ártalomcsökkentő Konferencia 2014

A TASZ rendezvényén hazai és nemzetközi tapasztalatokon keresztül kerültek elemzésre az ártalomcsökkentő szolgáltatásokat érő kihívások és jó gyakorlatok

2014

Drogmentesség vagy ésszerű szabályozás?

Múlt héten kerekasztal beszélgetéssel egybekötött filmklubot szerveztünk az új-zélandi dizájner-drogszabályozásról, amely a magyar gyakorlattal szembeállítva erős kontrasztot mutat. A beszélgetés résztvevői arra keresték a választ, hogy egészségügyi és társadalmi szempontból melyik modelltől várhatunk kedvezőbb eredményeket.

2014

Drogpolitikák és korrupció

Mi a drogpolitikák és a korrupció kapcsolata? Jelen-van-e magyarországon a droggal kapcsolatos korrupció, és ha igen, milyen eszközökkel lehet küzdeni ellene? Tekintse meg a kábítószer-ellenes világnap alkalmából szervezett beszélgetésről készített videónkat!

2012

Drogpolitikák és korrupció

Mi a drogpolitikák és a korrupció kapcsolata? Jelen-van-e magyarországon a droggal kapcsolatos korrupció, és ha igen, milyen eszközökkel lehet küzdeni ellene? Tekintse meg a kábítószer-ellenes világnap alkalmából szervezett beszélgetésről készített videónkat!

2012

Üzenet a palackban – Merj Kevesebbet!

Rendhagyó üzenet a Kábítószer-ellenes világnapon – a drogmentességről való ábrándozás helyett tanulj meg együtt élni az örömforrásaiddal

2012

Topolánszky: az alkohollal megtanult együtt halni az ország

Az első Fidesz-kormány kábítószerügyi helyettes államtitkára mond megsemmisítő kritikát a második Fidesz-kormány drogpolitikájáról a TASZ filmjén. (+ a konferencia összes előadása)

2011

III. Ártalomcsökkentő konferencia

Sem a drogstratégiában, sem a költségvetésben nem kap kellő hangsúlyt az ártalomcsökkentés

2008

Droghasználók a börtönben

A TASZ munkatársának előadása a börtönben terjedő droghasználatról szóló konferencián – videók!

Szervezett bűnözők szervezett akciója Bécsben az ENSZ székház előtt: pezsgőt bontottak a droglordok a drogtilalom tiszteletére 1961-ben, amikor az ENSZ elfogadta az egységes kábítószer-egyezményt, még kevesen gondolták volna, hogy 50 év múlva senki sem fogja ünnepelni ezt az évfordulót, csupán egy csapat droglord és bűnöző ragad pezsgőspoharat az ENSZ bécsi székházában, hogy köszönetet mondjon a globális drogtilalomért. A TASZ tüntetése a Táp Színház színészeivel, 2011-ből.