Egy nap az életünkből:
A drogfogyasztó emberek világa

“Ez a megrendítő film bensőséges bepillantást nyújt a droghasználó emberi lények életébe, megpróbáltatásaiba és inspiráló kitartásába.” Máté Gábor M.D.

awards-768x183

A dokumentumfilmről

A filmben nyolc ember egy napját követhetjük nyomon a világ hét különböző országában. Egy dolog közös az életükben - Mindannyian illegális drogokat használnak, elsősorban heroint. Ezeknek az embereknek azonban nem a droghasználat az egyetlen jellemzőjük. Saját személyiségük, élettörténetük és társas kapcsolataik vannak. A környezet azonban amiben élnek, az előítéletek velük szemben, a törvények amelyeknek tárgyai és a szociális és egészségügyi segítség amelyhez vagy hozzáférnek, vagy nem, nagyban meghatározzák a sorsukat. Ez a film arra vállalkozik, hogy megkérdőjelezze a kábítószerekkel és használóikkal kapcsolatos általános sztereotípiákat. Hogy hangot adjon azoknak, akik a világ egyik legkirekesztettebb csoportjához tartoznak. Hogy elmondhassák történeteiket szeretetről, gyűlöletről, szenvedésről és boldogságról. A film fődíjat nyert a Kreatív Magazin 2017-es webvideó versenyén.

A trailer

Idézetek

“A Krím-félszigettől Budapestig, New Yorktól Mexikóvároson át Indonéziáig és Nigériáig ez a megrendítő film bensőséges bepillantást nyújt a droghasználó emberi lények életébe, megpróbáltatásaiba és inspiráló kitartásába. Az üzenete az együttérzés, és az, hogy a hatékony válasz a nemzetközi kábítószer-krízisre egy karnyújtásnyira van tőlünk.”

Dr. Gabor Maté
Az Éhes szellemek birodalmában: Közeli találkozások a szenvedélybetegséggel című könyv szerzője

"Az előítéletek és megbélyegzés, amivel a drogokat fogyasztó embereknek nap mint nap szembe kell nézniük, csak akkor fog csökkeni, ha együtt vesszük fel a küzdelmet a téves nézetekkel és a negatív társadalmi felfogással. Ezt a célt segíti elő ez a hatásos film."

Michel Kazatchkine
Az ENSZ Kelet-Európai és Közép-Ázsiai HIV/AIDS-programjának különmegbízottja

Az alkotók

A filmet droghasználók és emberi jogi aktivisták készítették a világ hét városában. A készítők a Jogriporter Alapítvány “Videóval a Drogpolikai Reformért” nevű hálózatának tagjai.

SZEREPLŐK

BERLIN: Claudia Schieren

BUDAPEST: Éva and Oszkár

JAKARTA: Edo Agustian

LAGOSZ: Diana Joseph

MEXIKÓVÁROS: Brun González

NEW YORK: Jimmy Ruiz

SZIMFEROPOL: Alexey Kurmanaevskii

TÁRSRENDEZŐK ÉS FORGATÓCSOPORTOK:

BERLIN: Alexandra Gurinova, Pákozdi Ágnes

BUDAPEST: Takács István Gábor

JAKARTA: Fazrie Permana, Indonesian Drug Users Network

LAGOSZ: Kolawole Oreoluwa, Akeem Lukman, Muritala Raheemat Module

MEXIKÓVÁROS: Karina Muscarina

NEW YORK: Taeko Frost, Matt Curtis – VOCAL New York

SZIMFEROPOL: Igor Kuzmenko – DUNews

TOVÁBBI ALKOTÓK

ZENE: Róka Alapú Társadalom

HANGMÉRNÖK: Wagner-Puskás Péter

KORREKTOR: Jerry Dorey

PRODUCER: Sárosi Péter, a Jogriporter Alapítvány igazgatója

RENDEZTE és VÁGTA: Takács István Gábor, aJogriporter Alapítvány videó menedzsere

Vetítések

A filmet támogatták

Kérjük támogassa munkánkat!