A kapudrog-elmélet nyomában

Szerző: Sárosi Péter | október 21, 2021

A Drogriporter legújabb tanulmányában annak jártunk utána, hogy vajon mi az igazság az ún. kapudrog-elmélettel kapcsolatban, és tényleg a “keményebb” szerek előszobája-e a kannabisz.

HÍREK ÉS FILMEK A DROGPOLITIKA VILÁGÁBÓL, 2004 ÓTA

“Fut a drogjogi szabályozás a való élet után”

Szerző: Sárosi Péter | október 21, 2021

nem csak az eddigi legkomolyabb kihívás a nemzetközi és hazai kábítószer-ellenőrzési rendszer számára, de alkotmányellenes helyzetet is előidézett – derült ki a Drogriporter Szabadegyetem rendezvényén.

Az áldozatszerep a tökéletes felelősséghárítás

Szerző: Sárosi Péter | október 21, 2021

a, ebben az írásában nem közvetlenül a drogfogyasztásról vagy függőségről ír, hanem általában a lélek szenvedéseiről.

Csodálkozol a dizájneristán: gondolkodtál az okain is tán?

Szerző: Sárosi Péter | október 21, 2021

‌‌Amikor az utcán látsz olyan embereket, akik szanaszét ütve fetrengenek a herbáltól, akkor jusson eszedbe: nagy valószínűséggel nem rendezett családi körülmények között nőttek fel.

A 80-as évek retro-drogprevenciója újratöltve

Szerző: Sárosi Péter | október 21, 2021

em lesz korszerű vagy eredményes attól a drogprevenció, ha influencerek és volt drogfüggők győzködik a fiatalokat arról, hogy a drogozás orosz rulett. Ez valójában a 80-as évek retroprevenciója, ami nem működik.

Traumafeldolgozás LSD segítségével Kanadában

Szerző: Sárosi Péter | október 21, 2021

A Drogriporter Szabadegyetem legutóbbi rendezvényén azt jártuk körül egy vancouver-i magyar pszichoterapeutával, miért és hogyan alkalmazzák a pszichedelikus szereket a traumák feldolgozásában Kanadában.

Drogriporter Híradó | Október 2021

Szerző: Takács István Gábor | október 8, 2021

Drogpolitikai hírek a nagyvilágból, októberi adás.

drogriportercafe_white

Drogpolitikai beszélgetős és hírműsor videón és podcaston is!

Drogpolitikai hírek és érdekességek a világ körül

DROGRIPORTER SZABADEGYETEM

Légy Te is a Drogriporter Szabadegyetem hallgatója!
A Drogriporter Szabadegyetem olyan embereknek szól, akik szeretnének tárgyilagos és elmélyült ismereteket szerezni a tudatmódosító szerek fogyasztásáról.

SEGÍTŐ HELYEK

Segítség kell? Itt megtalálod! Addiktológiai ellátás az új típusú koronavírus járvány idején Magyarországon.

DROGRIPORTER FILMEK

Legfrissebb filmünk:

Ehhez a filmhez nincs még magyar felirat

Angol nyelvű térképes adatbázisunkban több száz videót találtok tőlünk, pertnereinktől és olyan aktivistáktól akiket mi tanítottunk filmezni

Drogok és emberek: A Drogriporter filmsorozatában olyan alapfogalmakat és jelenségeket tisztázunk a drogok világából, amelyeket a közvélemény gyakran érteni vél - de valójában nem ért meg igazán.

Ártalomcsökkentés Magyarországon: Ebben a filmsorozatban dokumentáljuk a magyarországi Ártalomcsökkentés rendszerének  szétverését és azt, hogy a megmaradt szervezetek hogyan küzdenek tovább.

KOSZTYA PROLETÁRSZKIJ szentpétervári droghasználó és HIV aktivista volt, akinek halálát a börtönben elszenvedett kínzások és a HIV kezelésének megtagadása okozták. A kézzel rajzolt díjnyertes dokumentumfilmünk Kosztya és édesanyja eredeti hangfelvételét használva állít emléket azoknak, akik nem élték túl a börtönkörülményeket. A fesztivál vetítések, médiaszerepléseink és háttéranyag itt találhatók.

EGY NAP AZ ÉLETÜNKBŐL: A DROGFOGYASZTÓ EMBEREK VILÁGA. “Ez a megrendítő film bensőséges bepillantást nyújt
a droghasználó emberi lények életébe, megpróbáltatásaiba és inspiráló kitartásába.” Máté Gábor M.D. A filmben nyolc ember egy napját követhetjük nyomon a világ hét különböző országában. Egy dolog közös az életükben - Mindannyian illegális drogokat használnak, elsősorban heroint. Ezeknek az embereknek azonban nem a droghasználat az egyetlen jellemzőjük.

TAKING BACK WHAT’S OURS! AN ORAL HISTORY OF THE MOVEMENT OF PEOPLE WHO USE DRUGS: Drugreporter and INPUD produced this documentary film series that aims to document how the movement of people who use drugs have formed around the world, how they maintain momentum and mobilise, and how they undertake their work and show resilience in a context of criminalisation, marginalisation and oppression.

DRUG USERS NEWS: Orosz nyelvű videók kollégáinktól.