Felhívás a Bayer István Díj és a Veres Ilona Díj jelölésére

Szerző: Sárosi Péter | szeptember 20, 2021

A Kábítószerügyi Civil Koordinációs Testület (KCKT) felhívást tesz közzé a
Bayer István Díj és a Veres Ilona Díj jelölésére.

HÍREK ÉS FILMEK A DROGPOLITIKA VILÁGÁBÓL, 2004 ÓTA

Peer2Peer – A sorstárs segítés fontossága

Szerző: Takács István Gábor | augusztus 10, 2021

Kik a sorstársak (peer-ek)? Miért fontos a sorstás segítők bevonása a droghasználóknak létrehozott szolgáltatásokba? Ez a kisfilm amszterdami és antwerpeni példákkal mutatja be a sorstárs segítés fontosságát.

Hogyan használják a pszichedelikus szereket a pszichoterápiában Kanadában – beszélgetés Kálmán Kata terapeutával

Szerző: Takács István Gábor | július 27, 2021

Vajon hogyan lett egy magyar nő Kanadában terápiás segítő, akinek az eszközei között a pszichedelikus szerek, többek között LSD által kiváltott élmények integrálása is szerepel? Mi lehet a pszichedelikus élmények szerepe a gyermekkori traumák feldolgozásában? Időpont és helyszín: 2021. augusztus 19. 18:00, CEU Nádor utca 15. épület, AB-auditórium

A hódmezővásárhelyi Fidelitas esete a gandzsával

Szerző: Sárosi Péter | július 16, 2021

Úgy látszik, a Fidelitas hódmezővásárhelyi alelnöke nem osztja budapesti tagtársainak ügybuzgalmát, amikor a méhek által kedvelt virágzó növények lekaszálásáról van szó.

Szívni vagy nem szívni? – ez itt a kérdés

Szerző: Sárosi Péter | július 14, 2021

“8 év függőség – észre se vettem úgy lopta be magát a hétköznapjaimba a fű.” Olvasónk, Matt beszámolója következik!

Vajon lehet-e függőség a szerelem?

Szerző: Sárosi Péter | július 12, 2021

A szakemberek között is viták zajlanak arról, hogy vajon a szerelemnek bizonyos formái megfelelhetnek-e a függőség, mint szenvedélybetegség, feltételeinek.

Drogriporter Híradó – 2021 június.

Szerző: Takács István Gábor | július 1, 2021

Drogpolitikai hírek a nagyvilágból.

drogriportercafe_white

Drogpolitikai beszélgetős és hírműsor videón és podcaston is!

Drogpolitikai hírek és érdekességek a világ körül

DROGRIPORTER SZABADEGYETEM

Légy Te is a Drogriporter Szabadegyetem hallgatója!
A Drogriporter Szabadegyetem olyan embereknek szól, akik szeretnének tárgyilagos és elmélyült ismereteket szerezni a tudatmódosító szerek fogyasztásáról.

SEGÍTŐ HELYEK

Segítség kell? Itt megtalálod! Addiktológiai ellátás az új típusú koronavírus járvány idején Magyarországon.

DROGRIPORTER FILMEK

Legfrissebb filmünk:

Ehhez a filmhez nincs még magyar felirat

Angol nyelvű térképes adatbázisunkban több száz videót találtok tőlünk, pertnereinktől és olyan aktivistáktól akiket mi tanítottunk filmezni

Drogok és emberek: A Drogriporter filmsorozatában olyan alapfogalmakat és jelenségeket tisztázunk a drogok világából, amelyeket a közvélemény gyakran érteni vél - de valójában nem ért meg igazán.

Ártalomcsökkentés Magyarországon: Ebben a filmsorozatban dokumentáljuk a magyarországi Ártalomcsökkentés rendszerének  szétverését és azt, hogy a megmaradt szervezetek hogyan küzdenek tovább.

KOSZTYA PROLETÁRSZKIJ szentpétervári droghasználó és HIV aktivista volt, akinek halálát a börtönben elszenvedett kínzások és a HIV kezelésének megtagadása okozták. A kézzel rajzolt díjnyertes dokumentumfilmünk Kosztya és édesanyja eredeti hangfelvételét használva állít emléket azoknak, akik nem élték túl a börtönkörülményeket. A fesztivál vetítések, médiaszerepléseink és háttéranyag itt találhatók.

EGY NAP AZ ÉLETÜNKBŐL: A DROGFOGYASZTÓ EMBEREK VILÁGA. “Ez a megrendítő film bensőséges bepillantást nyújt
a droghasználó emberi lények életébe, megpróbáltatásaiba és inspiráló kitartásába.” Máté Gábor M.D. A filmben nyolc ember egy napját követhetjük nyomon a világ hét különböző országában. Egy dolog közös az életükben - Mindannyian illegális drogokat használnak, elsősorban heroint. Ezeknek az embereknek azonban nem a droghasználat az egyetlen jellemzőjük.

TAKING BACK WHAT’S OURS! AN ORAL HISTORY OF THE MOVEMENT OF PEOPLE WHO USE DRUGS: Drugreporter and INPUD produced this documentary film series that aims to document how the movement of people who use drugs have formed around the world, how they maintain momentum and mobilise, and how they undertake their work and show resilience in a context of criminalisation, marginalisation and oppression.

DRUG USERS NEWS: Orosz nyelvű videók kollégáinktól.