FILMEK

2007 közepén indítottuk el videó érdekérvényesítő tevékenységünket. Azóta több száz filmet készítettünk, legtöbbet a drogpolitika területén. 

 
A korábbi éves portfoliok itt érhetőek el: 20132012, 2011, 2010, 2009. Filmjeink szabadon terjeszthetők és letölthetők, a Creative Commons Nevezd meg!-Ne add el!-Így add tovább! 2.5 Magyarország licenszfeltételei alapján. Az összes magyar nyelvű vagy magyarra feliratozott filmet megtekintheti ezen az oldalon, az idegen nyelvű filmeket pedig itt. A filmjeink teljes listáját adatbázisba rendezve magyar nyelven itt találja, angolul pedig itt.  Ha tetszenek Önnek a filmjeink, akkor terjessze őket, ossza meg másokkal és ágyazza be saját weboldalába vagy blogjába! Az angol nyelvű filmek feliratozva mindig késéssel jelennek meg, ezért érdemes ellátogatni az angol nyelvű oldalunkra, mert ott mindig sokkal több filmet talál. A filmeket 2007-2015 között a Társaság a Szabadságjogokért civil jogvédő szervezet, 20015-től a Jogriporter Alapítvány munkatársaiként készítjük.

TEKINTSE MEG MAGYAR NYELVŰ VAGY FELIRATOZOTT DROGPOLITIKAI FILMJEINKET:

 

2017. július 6.

Az "Egy nap az életünkből" című filmünk arany díjat nyert!

A 2017 legjobb online dokumentumfilmjének járó díjat a Kreativ.hu zsűrije ítélte nekünk.

2017. május 20.

A Drogriporter csapata kapta a legrangosabb nemzetközi ártalomcsökkentő díjat

A Jogriporter Alapítvány munkatársai, Takács István Gábor és Sárosi Péter kapták a Nemzetközi Rolleston Díjat "az ártalomcsökkentés terén nemzetközi szinten elért kiváló teljesítményükért". 

2017. január 4.

A pszichedelikus kutatás reneszánsza

A Drogriporter filmje a pszichedelikus kutatások reneszánszáról - és az ugyanerről a témáról az Auróra Klubban tartott szeptemberi kerekasztal-beszélgetés felvétele. 

2016. november 7.

EGY NAP AZ ÉLETÜNKBŐL: A drogfogyasztó emberek világa - Előzetes és vetítés időpontok!

A Drogriporter bemutatja új dokumentumfilmjét. Droghasználók és aktivisták közösen készítették ezt a filmet nyolc ember életének egy napjáról, hét országban. Nézzétek meg a trailert és gyertek el a film vetítésére!

2016. november 2.

A DAY IN THE LIFE: The World of Humans Who Use Drugs - Trailer and screening dates!

We proudly present Drugreporter's new feature documentary: A Day in the Life. Produced by drug users and activists, the movie features the different realities of the global war on drugs by guiding us through one day in the life of people who use drugs in seven cities of the world. Watch the new trailer and check out screening dates and news about the film!

2016. szeptember 13.

The Baltic Trip Trilogy

Watch three short videos produced by Drug User News at Drugreporter, about the state of drug policy and harm reduction in Lithuania, Latvia, and Estonia.

2016. június 24.

Kutatás és sajtótájékoztató a szintifű használatról

A Kék Pont Alapítvány és az ELTE-SZTE a szintetikus kannabinoid (biofű, herbál, szintifű) használók élményeiről szóló közös kutatásáról június 23-án tartott sajtótájékoztatót. Az esemény után Dávid Ferenccel beszélgettünk a szintetikus drogokról, a Kék Pontról és arról, hogy mit is jelent a felépülési szemlélet, amit az utóbbi időben zászlójukra tűztek.

2016. június 7.

Public Debate About Decriminalisation of Drugs in the Czech Republic

A public debate on the possibilities and limits of decriminalisation was organised by SANANIM NGO in the Czech Republic on 1st June. Read this article and watch the video to find out more about the event. 

2016. június 1.

Nyitni Kék konferencia

Ismét összeálltak a nagy drogügyi szervezetek, hogy egy közösen szervezett konferencián foglalkozzanak a szakmára irányuló kirekesztettség, magárahagyatottság, a szakmai iránymutatás hiányával.

2016. május 23.

Szűrés és tanácsadás – Altalap zárókonferencia

Tavaly márciusban indult és most fejeződött be az Alternatíva Alapítvány (Altalap) gyorsteszt (HIV, HCV, szifilisz) és tanácsadás módszertanára épülő projektje, aminek az eredményeit az április végén tartott zárókonferencián ismertették. Nézzétek meg az előadásokat!

2016. május 17.

Let Us Live and Save Our Loved Ones

A struggle for making medical cannabis legal in Poland: an article by Iga Jeziorska on our new video produced by Paweł Libera and the Polish Drug Policy Network.

2016. május 2.

Cannabis Reformers in the Serbian Parliament

Medical cannabis activists formed an alliance with a political party, in order to contest the parliamentary elections in Serbia. Read Irena Molnar's report from Belgrade, and watch the video!

2016. április 22.

The UNGASS on Drugs: Reform Aborted

After a long gestation, the UN drug reform experiment suffered a miscarriage. It seems the UN is not the catalyst of change but its mirror. Reformers can learn many lessons - but can also be proud of their achievements. 

2016. március 31.

Governments Disagree Over Global Drug Control - Video Report from the Commission on Narcotics Drugs 2016

Drugreporter’s video advocacy team filmed key speeches and interviewed some of the participants at the UN's drug meeting in Vienna - please watch and share our movie! 

2016. január 25.

Felépülés-központúság egy leépülő szakmában

Hogyan képesek talpon maradni és helytállni a drogszakma szervezetei az elmúlt évek politikai klímájában? Kizárja-e egymást a most uralkodó felépülés-központú megközelítés és a hányattatott sorsú ártalomcsökkentés? Ezek voltak a fő kérdései az „Ismerjük-e és értjük-e egymást eléggé?” című, a MADÁSZSZ, a KCKT és az ELTE PPK által közösen szervezett konferenciának, mely egyben a 2013 végén indult Dro§osultság NCTA projekt záróeseménye is volt. A szakmai szervezetek túlélésért folytatott hősies küzdelme és a kormányzat önfejűen, szakmai szempontokat félresöprő döntései nagyobb kontrasztot mutattak, mint valaha, így a konferenciát lezáró kerekasztal-beszélgetésen súlyos állítások és komoly kételyek hangzottak el a civilek részéről. 

2015. december 11.

The Washington Sessions

Watch the most important speeches and sessions from the 2015 Drug Policy Reform Conference, held in Washington D.C.

2015. december 8.

FORRÓ A VÉREM: Filmbemutató és konferencia beszámoló

A Drogriporter új filmet készített a tűcsereprogramok HIV, Hepatitisz és Szifilisz gyorstesztes szűrésprogramjáról, az ártalomcsökkentés és az intravénás droghasználók magyarországi helyzetéről. A filmet a Kábítószerügyi Civil Koordinációs Testület (KCKT) „Fővárosi drogpolitika: helyzetkép, problémák és megoldások" című konferenciáján mutattuk be. Nézd meg a filmet és ez előadásokat, és olvasd el beszámolónkat a konferenciáról!

2015. november 29.

DYING A SLOW DEATH: Inside Indonesia's Drug War

PKNI and Drugreporter launch their new documentary film in 4 cities across Indonesia ahead of World AIDS Day 2015. Watch and share the film to end the war on drugs in Indonesia!
2015. november 26.

Where Do Poles Inject? - The “Room for Change” Campaign in Poland

Public discussion of harm reduction in Poland - especially the country's attitude to injecting drug users - is stuck in the 1990s. Read what needs to be done, in terms of the realities described by Polish drug policy experts, to save lives and lower the costs of treating users.

2015. november 22.

We Are a Movement for Freedom - Drug Policy Reform Conference 2015

Progress should not cause us to lose sight of our core values. Please watch our video and read our article about the 2015 International Drug Policy Reform Conference, which was held in Washington DC between 18-21 November!  

Oldalak